Geschiedenis

afb80 jaar geleden kocht Johannes Walvius een verlopen smederij in het dorp Meeden. Samen met zijn knecht Jan Zuidema heeft hij de smederij opgebouwd. Paarden beslaan en hoepels om wagenwielen maken hoorden tot de werkzaamheden.
De mensen gingen steeds meer fietsen, en zo kwam het dat Johnnes fietsen ging verkopen. Op afbetaling, 1 gulden in de week. Daarnaast moet hij ook mensen leren fietsen. Hij verkocht het merk Fongers en samen met zijn knecht fietste hij naar Bedum om elk met een nieuwe fiets aan de hand terug te fietsen.
hamerIn de loop der jaren ging het bedrijf voortdurend mee met de tijd. Na de oorlog kwam de landbouwmechanisatie en ook Joh. Walvius en zijn zoons zagen hier nieuwe mogelijkheden voor hun bedrijf. Lassen was één van de nieuwe technieken die hiervoor gebruikt worden.
De auto werd steeds populairder en Harmannus (Mans) Walvius begon met een garagebedrijf. Doorsmeren en olie verversen. En er kwam een benzinepomp van het merk B.P.
Na de oorlog werden de aardgasleidingen aangelegd en Firma Joh. Walvius en zoons begon met het verkopen van gaskachels en het onderhouden hiervan.
In de 80er jaren kwam LeenWalvius in het bedrijf. Hij moderniseerde de garage en was één van de eerste garagebedrijven in de provincie die A.P.K. keuringen uitvoerde.